De Stam is een gemengde speltak voor jongeren in de leeftijd van 19 tot 23 jaar. Wij draaien opkomsten op de vrijdagavond van 20:45 tot 22:00 in ons wachtschip de l’Avenir aan de ‘t Kalf 19 in Zaandam.  De activiteiten die de Stam onderneemt zijn divers. Dit varieert van onderhoudswerkzaamheden tot rustig wat drinken en van het (mede-) organiseren van evenementen tot een avondje karten of skiën.

Ook organiseren wij vaarweekenden, hierbij gaan we met ons wachtschip naar het Uitgeestermeer bijvoorbeeld. ’s Zomers gaan we (eventueel met het schip) op zomerkamp. De Stam helpt bij het (mede-)organiseren van de Jota (Jamboree on the Air) voor de groep en RSW (Regionale Scouting Wedstrijden) voor het district Zaanstreek-Waterland.

De organisatie van diverse activiteiten doen we bovendien vaak samen met de Wilde Vaart. Zo zijn er bijvoorbeeld ook gezamenlijke weekenden. Voor de onderhoudswerkzaamheden zijn we gelukkig voorzien van vaklieden op diverse gebieden, zo hebben we onder andere vaklieden in het monteren van keukens, elektriciens en (auto-)monteurs.

Eens per maand heeft de Stam een officiële opkomst waarbij een (of meerdere) van de Stamleden een activiteit organiseert. Op de overige avonden is er geen vast programma, maar zijn er wel vaak leden aanwezig om bijvoorbeeld even wat te kletsen. 

Voor meer informatie kun je mailen naar stam@dewatergeuzen.nl.