Er zijn activiteiten voor jong tot oud. Wij hebben zes verschillende speltakken:
1. Bevers (jongens en meisjes van 5 - 7 jaar)
2. Welpen (jongens en meisjes van 7 - 11 jaar)
3. Verkenners (jongens en meisjes van 11 - 15 jaar)
4. Wilde Vaart (jongeren van 15 - 18 jaar)
5. Stam (jongeren van 18 - 23 jaar)
5. Ba(r)st (iedereen van 23 jaar en ouder)

Meer informatie tref je aan bij de betreffende speltak.

Welpen

Heb jij op woensdagavond niets te doen?

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar oud?

Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen met andere kinderen van jouw leeftijd?

Kom dan gerust eens langs bij de welpen. Onze opkomst vindt plaats van 18:30 - 20:00 uur.

 

Het leidingteam wordt gevormd door Akela, Chil, Mang en Shere Khan.
Heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Aantal artikelen:
1

Verkenners

De verkenners zijn jongens en meisjes in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar.

 

Elke week hebben zij opkomst op de vrijdagavond van 19:00 tot 20:30 uur, in de zomerperiode tot 21:00 uur i.v.m. het zeilen tijdens de opkomst. Tijdens deze opkomsten leren de kinderen zeilen, knopen, speurtochttechnieken, creatieve dingen maken en spelen zij spellen met elkaar, eigenlijk doen wij alles. Als de kinderen zelf ideeën hebben, dan kunnen wij onze planning daarop aanpassen.

 

De leiding op dit moment bestaat uit: Maaike, Joni en Miranda. Vanaf september 2016 zal dit veranderen in de opstelling van: Nienke, Renan en Miranda.

 

Per vaarseizoen hebben wij 3 á 4 weekenden; dan gaan we met ons schip, L’Avenir, op zaterdag naar het Alkmaardermeer om daar te gaan zeilen, zwemmen e.d. We overnachten dan op het schip en gaan zondagmiddag weer terug. In de zomervakantie hebben wij een zomerkamp, wat een week duurt, dit is elk jaar weer op een andere locatie.

 

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich prettig voelt in de groep en dat de sfeer goed is.

 

Heb je na het lezen van dit verhaal zin gekregen om een keer te komen kijken, dan ben je altijd van harte welkom!

Onze opkomsten vinden plaatsen op ons schip L‘Avenir aan De Kuil, tegenover nummer 30 in Zaandam.

 

Wil je meer informatie? Mail dan met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Aantal artikelen:
1

Wilde Vaart

Heey, wij zijn de wilde vaart!

Bij de Wilde Vaart komen jongeren van 15 t/m 19 jaar. We hebben iedere vrijdag opkomst op ons schip de l’ Avenir. De opkomst begint om 20:45 uur en eindigt officieel om 22:15 uur, maar we blijven meestal nog iets langer hangen. Het is supergezellig bij ons en je moet zeker een keer komen kijken!

Wat doen wij allemaal?
Tijdens de opkomst bespreken we vooral dingen die we zelf gaan organiseren. Bij de Wilde Vaart heb je namelijk geen leiding meer die alles voor je regelt, maar je moet zelf initiatief tonen en zelf met leuke ideeën komen, de begeleiding helpt je wel om alles voor elkaar te krijgen! In de zomer gaan we natuurlijk zeilen, wrikken of roeien, maar in de winter zijn we onder andere bezig met het onderhoud van ons schip en leuke activiteiten doen die we zelf mogen bedenken.

In de zomer gaan we met z’n allen op kamp, dit kamp moeten we helemaal zelf organiseren en bedenken. We hebben ook veel scoutingweekenden, als je hiermee meegaat ben je verzekerd van een superweekend! We gaan lekker zeilen, praten, zwemmen, luieren en een biertje drinken… Ook gaan we op survival weekend of doen we mee met een roeiwedstrijd.

Als er met de scouting een activiteit is, zijn wij er natuurlijk ook bij! Wij hebben bijvoorbeeld jaarlijks een barbecue en een carnavalsfeest. We helpen zelf ook veel bij activiteiten, zoals jota en het overvliegen.
Lijkt dit je allemaal superleuk?

Kom dan ook eens bij ons kijken! Je zult het zeker super gezellig vinden! Voor meer informatie kan je mailen naar Arnold (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Aantal artikelen:
1

Stam

DE STAM
De Stam is een gemengde speltak voor jongeren in de leeftijd van 19 tot 23 jaar. Wij draaien opkomsten op de vrijdagavond van 20:45 tot 22:00 in ons wachtschip de l'Avenir aan de kuil in Zaandam.  De activiteiten die de Stam onderneemt zijn divers. Dit varieert van onderhoudswerkzaamheden tot rustig wat drinken en van het (mede-) organiseren van evenementen tot een avondje karten of skiën. Ook organiseren wij vaarweekenden, hierbij gaan we met ons wachtschip naar het Uitgeestermeer bijvoorbeeld. ’s Zomers gaan we (eventueel met het schip) op zomerkamp. De Stam helpt bij het (mede-)organiseren van de Jota (Jamboree on the Air) voor de groep en RSW (Regionale Scouting Wedstrijden) voor het district Zaanstreek-Waterland. De organisatie van diverse activiteiten doen we bovendien vaak samen met de Wilde Vaart. Zo zijn er bijvoorbeeld ook gezamenlijke weekenden. Voor de onderhoudswerkzaamheden zijn we gelukkig voorzien van vaklieden op diverse gebieden, zo hebben we onder andere vaklieden in het monteren van keukens, elektriciens en (auto-)monteurs. Eens per maand heeft de Stam een officiële opkomst waarbij een (of meerdere) van de Stamleden een activiteit organiseert. Op de overige avonden is er geen vast programma, maar zijn er wel vaak leden aanwezig om bijvoorbeeld even wat te kletsen. Voor meer informatie kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aantal artikelen:
1

Kalender

Februari 2019
M D W D V Z Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen